پیش بینی قیمت دلار 10 مرداد 1402-راهبرد معاصر

پیش بینی قیمت دلار 10 مرداد 1402

قیمت دلار امروز با افزایش ۵۰۰ تومانی علاوه بر جبران کاهش روز قبل، ۱۰۰ تومان دیگر نیز پیشروی کرد. معامله‌گران بازار ارز بازگشایی بازار تهران و وضوح داد و ستدها را دلیل این روند افزایشی می‌دانند. برخی نیز معتقدند این بار، رشد قیمت طلا و سکه روند صعودی بازار ارز را رقم زده است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۳۲ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۱۹۷۳۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ در سومین روز هفته، قیمت دلار افزایش ۵۰۰ تومانی داشت و با رقم ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار معامله شد. محدوده فعلی پس از گذشت ۲۰ روز شکسته شد و امروز دلار در کانال ۴۹ هزار تومانی سه پله پیشروی کرد.

هر چند اخبار سیاسی و سیگنال‌های غیراقتصادی پالس خاصی به بازار نفرستاده است، اما برخی فعالان بازارهای مالی بازگشایی بازار تهران را پس از گذشت نزدیک به یک هفته دلیل این روند افزایشی می‌دانند. از سوی دیگر برخی فعالان اقتصادی معتقدند معاملات بازار طلا در یک هفته گذشته در بازار پشت‌خطی فعال بوده و با بازگشایی بازارها این مبادلات فیزیکی شده و نقل و انتقالات بازار طلا روند قیمت دلار را صعودی کرده است.

در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به سیگنال‌های غیراقتصادی سیاستگذار برای مدیریت بازار ارز به تجارت‌نیوز گفت:‌ «امیدهایی که نسبت به گشایش‌ها در روابط بین‌الملل به بازار تزریق می‌شود، انتظارات تورمی را تا حدود زیادی خنثی کرده است. اما اساس حرکت ارزش پول ملی و نسبت برابری قدرت پول کشور نسبت به سایر ارزها به چند متغیر اساسی در حوزه اقتصاد برمی‌گردد.»

وی افزود: «حجم و رشد حجم نقدینگی، رشد اقتصادی، درصد رشد اقتصادی همسو با رشد حجم نقدینگی، این پارامترها در کنار هم قرار می‌گیرد و بعد روندهای قیمتی به شکل واقعی جریان می‌گیرد.»


این کارشناس اقتصادی گفت: «تولید مانند استخری است که آب به شدت در آن جاری است اما استخر گنجایش جذب این حجم از نقدینگی را ندارد بنابراین آب از این استخر سرریز می‌شود و این آب سرریز شده همان تورم است.»

وی با اشاره به رشد حجم نقدینگی به ارائه آمار پرداخت و گفت: «بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ۲۶۶ هزار میلیارد تومان پول چاپ شده که همسو با رشد اقتصادی نبوده است. بنابراین این دیدگاه که صرفا قرار است سفارتی مثل عربستان باز شود یا زمزمه‌هایی از مذاکرات به گوش برسد به جز شوک مقطعی در یک بازه زمانی کوتاه نتیجه‌ای نخواهد داشت.»


وی با اشاره به نوسانات کاهشی قیمت دلار در چندماه اخیر خاطرنشان کرد: «بررسی حرکت قیمت دلار نشان می‌دهد که این اسکناس نسبت به ۶ ماه تا یک سال گذشته، رشد کرده است. موید این موضوع نیز افزایش قیمت کالاهای اساسی، کالاهای مصرفی، لوازم خانگی، لوازم الکترونیک و خودرو است.»

آقابزرگی اضافه کرد: «ارزیابی جزئی از کالاهای مصرفی و ارزاق عمومی نشان از افزایش قیمت‌ها دارد. پیشتر نیز اشاره شده بود که اگر اجناس گران شده به دلیل رشد قیمت دلار است. اما در مقطع فعلی که قیمت دلار نوسان‌های کاهشی داشته قیمت کالاها ارزان نشده است. بنابراین موضوع ثبات و کاهش دستوری دلار توسط سیاستگذار انجام شده است.»

در روزهای گذشته خبر شکایت ایران از کره جنوبی، موضوعی بود که مورد توجه برخی معامله‌گران بازار ارز قرار گرفت. امروز نیز در نشست هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه، کنعانی پیشرفت روند مطالبات ایران از کره را مورد انتظار ایران ندانست. وی اقدام حقوقی را گام تکمیلی برای وادار کردن طرف مقابل دانست و خاطرنشان کرد: «اقدام ایران یک پیام روشن به طرف کره مبنی بر اینکه ایران در احقاق حقوق خود بسیار جدی است و اجازه تضییع حقوق ملت ایران را نخواهد داد.»

در سال‌های گذشته موضوع آزادسازی منابع ارزی ایران از کره جنوبی به‌عنوان اهرمی برای سیاستگذار با هدف کنترل قیمت دلار استفاده می‌شد. یعنی هر زمان که قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار داشت خبری مبنی بر آزادسازی این ارزها منتشر می‌شد.

علاوه بر آن سخنگوی وزارت امور خارجه به فایل صوتی منتسب به نماینده پیشین آمریکا در امور ایران اشاره کرد و گفت: «برجام محصول اعتماد ما به آمریکا نبود. ما آماده پیگیری روند گفت‌وگوها و مذاکرات هستیم. نگاه ایران به آمریکا نگاه واضح و روشنی است و هیچگاه مبتنی بر اعتماد با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم.»

امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور همانند تهران افزایشی بود و دلار تهران بیشترین مقدار رشد قیمت را در بازارهای همسایه داشت. دلار سلیمانیه با قیمت ۴۸ هزار و ۵۷۰ تومان معامله شد و افزایش ۳۹۰ تومانی داشت. دلار هرات با افزایش ۳۰۰ تومانی به کانال ۴۹ هزار تومانی راه یافت و در کف کانال مذکور معامله شد. درهم امارات نیز با رقم ۱۳ هزار و ۵۵۰ تومان معامله شد و ۱۳۰ تومان افزایش داشت./تجارت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار